Hammadde temininden satışa kadar bütün faaliyetlerimizi ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi çerçevesinde gerçekleştirmekteyiz. Dünyada yaşanan virüs salgını nedeni ile Üretim ve satış birimlerinde ( Cafe, Market, Carrefour Reyon) alınan önlemler aşağıdaki gibidir.
ÜRETİM BİRİMLERİNDE;
- Tesis girişlerine girişlerine el dezenfektanları konuldu ve hem girerken hem çıkarken ellerin dezenfektan ile iyice temizlenmesi için uyarıcı levhalar asıldı.
- Üretim alanları girişinde ve alanlarda var olan dezenfektan aparatları çoğaltılarak personelin daha sık kullanması için eğitim ve uyarılarda bulunuldu.
- Maske kullanımı zorunluydu tekrardan uyarılar yapıldı.
- Üretimden önce ve iş geçişlerinde bütün yüzeyler dezenfektanlar ile temizlenerek üretime başlanıyor.
- En ufak üst solunum yolu rahatsızlığı belirtisi gösteren personeller hastanelere yönlendirilerek iyileşene kadar birimlere gelmemeleri için izin veriliyor.
- Bunların yanında yeni çıkabilecek önlemler Kalite Birimimiz tarafından yakından takip ediliyor
SATIŞ BİRİMLERİNDE;
- Diversey şirketi bütün birimlere pazartesi gününden itibaren ilave dezenfeksiyon aparatı takarak personellerin daha sık olarak ellerini dezenfekte etmesini sağlayacak
- Temizlik ve dezenfeksiyon kimyasallarının kullanımı ile ilgili eğitimler verilecek
- Hazırlık yapılan bütün yüzeyler dezenfektan ile temizlenecek
- Bütün personel koruyucu kişisel malzemelerini ful takılı olarak hizmet verecek (maske, bone, steril eldiven vs.)
- Bilgilendirici ve uyarıcı posterler bastırılarak birimlerdeki görülebilir yerlere asılacak
- Kalite birimi yarından itibaren birimlerde denetlemelere başlayacak
- Tek kullanımlık baharatlara geçilecek, açıkta herhangi bir gıda ve yemek sırasında kullanılacak demirbaş bırakılmayacak, bütün ekipmanlar dezenfeksiyondan sonra streç film ile sarılarak hizmet saatine kadar beklenecek
Saygılarımızla